Türkiye

eBird fotoğraf ve ses kaydı bulmacası

eBird ve Macaulay Library yeni ve eğlenceli bir arayüzle kaşınızda: eBird fotoğraf + ses bulmacası. Her yerde eBird kullanıcıları tarafından yüklenen medyayı derleyerek, dünyanın herhangi bir yerindeki kuşlara ait 20 görüntü veya sesle kendinizi test edin. Uyarı: Boş zamanınız eskisi gibi olmayabilir.

Evde pratik yaparak bir sonraki gezinize hazırlanın!

Önce bir konum ve tarih seçin. Bu anda sistem size, eBird gözlemlerini kullanarak, bir bölgede görülmesi olası 20 kuş türünü çoktan seçmeli sorudan oluşan özel bir test oluşturacaktır. Amacınız, Macaulay Kütüphanesi arşivindeki milyonlarca kayıttan seçilen fotoğraf veya sesdeki kuşu doğru bir şekilde tanımlamaktır. Her sınav, türlerin yayışıl alanı içindeki herhangi bir yerde çekilen belgesel çekimleri ve dergi kalitesindeki görüntülerle benzersiz bir keyiftir. 20 tane doğru yapabilir misiniz? Bunun kuş tayinini çalışmak ve kuşların fotoğraflarını keşfetmek için eğlenceli bir araç olacağını umuyoruz.

Macaulay Kütüphanesi arşivini iyileştirmeye yardımcı olun

Aldığınız her sınav Macaulay Library’deki medyayı etiketlemeye ve derecelendirmeye yardımcı olur. Arşivdeki 6 milyondan fazla fotoğraf ve sesle, bu derecelendirmeler ve etiketler bu medyayı etkin bir şekilde kullanma yeteneğimiz için kritik öneme sahiptir. Dolayısıyla, kuş tayini becerilerinizi geliştirirken, Merlin Kuş Tanıyıcı uygulaması, eBird Illustrated Checklist ve Neotropical Birds gibi araçları geliştirmemize yardımcı olursunuz. Örnekleri görmek ve daha fazla bilgi edinmek için Derecelendirme ve Etiketleme sayfamıza göz atın.

NOT: Bulmaca sayfasının Türkçesini de en kısa zamanda oluşturacağız.

Bulmacayı hemen deneyin!